Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό χρήστη στα Windows

Ούπς! Ξέχασα τον κωδικό...
Το να ξεχνάτε τον κωδικό σας δεν είναι ποτέ αστείο, αλλά ευτυχώς υπάρχει ένας πραγματικά εύκολος τρόπος για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αντίγραφο του δίσκου εγκατάστασης των Windows και την γραμμή εντολών.


Ας δούμε λοιπόν ένα-ένα τα βήματα:

1) Bootάρετε από τον δίσκο των Windows και επιλέγετε το "Επιδιόρθωση του υπολογιστή σας" (Repair your computer) στην κάτω αριστερή γωνία:


2) Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε το "Γραμμή Εντολών" (Command Prompt):


3) Πρώτα, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε την ακόλουθη εντολή για να κάνετε backup το αρχείο των ασύγχρονων πλήκτρων στον δίσκο C με την εξής εντολή:

copy c:\windows\system32\sethc.exe c:\ 

Στη συνέχεια, θα αντικαταστήσετε το εκτελέσιμο αρχείο των ασύγχρονων πλήκτρων με το εκτελέσιμο αρχείο της γραμμής εντολών (cmd.exe) με την εντολή:

copy c:\windows\system32\cmd.exe c:\windows\system32\sethc.exe 


4) Κάντε επανεκκίνηση στον υπολογιστή.  

5) Μόλις μπείτε στην οθόνη σύνδεσης, πατήστε το πλήκτρο Shift 5 φορές και θα δείτε να ανοίγει η γραμμή εντολών:


6) Για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης, απλά πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή, αντικαθιστώντας το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης με τον συνδυασμό που θέλετε:

net user OnomaXristi NeosKwdikos

Αυτό ήταν! Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε με τον νέο κωδικό!


ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρέπει να βάλετε το αρχικό αρχείο sethc.exe πίσω στην θέση του, το οποίο μπορεί να γίνει κάνοντας επανεκκίνηση με το CD εγκατάστασης των Windows, ανοίγοντας την γραμμή εντολών (βλέπε βήμα 1,2) και αντιγράφοντας το c:\sethc.exe πίσω στη θέση c:\windows\system32\sethc.exe (βλέπε βήμα 3), δηλαδή με την εντολή:
 
copy c:\sethc.exe c:\windows\system32\sethc.exe


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Sto prosoxi ti enoeis akrivos?diladh ama dn to kaneis auto dn epanaferete to PC???

vagelis_07 είπε...

file eisai tsakali sta PC alla stin teleytaia entoli gia epanafora tou (sethc) den paizei akrivos etsi opos tin exeis grapsei toulaxiston sto diko mou pou einai Windows 7
ekana akrivos etsi opos to eipes alla stin epanafora gia na doulepsei egrapsa akrivos antitheta (mpros-pisw) thn proti entoli.
copy c:\windows\system32\cmd.exe c:\windows\system32\sethc.exe

pantos thanks!!!!!!!!!!!

admin είπε...

Φίλε vagelis_07, με αυτή την εντολή αντικαθίσταται το sethc.exe με το cmd.exe. Οπότε βάζοντας την αρχική εντολή ανάποδα, δεν κάνεις ουσιαστικά τίποτα, καθώς βάζει το cmd.exe στο cmd.exe! Επομένως, τα ασύγχρονα πλήκτρα σου θα σταματήσουν να δουλεύουν! Πρέπει να πάρεις το αρχικό sethc.exe που έχεις αντιγράψει στο C: και να το επιστρέψεις στη θέση του.

Σταυρος είπε...

Καλησπερα , ευχομαι να διαβαζετε το μυνημα μου καθως μου συμβαινει αυτο που περιγραφετε στο topic παραπανω . Ακολουθω ολες τις οδηγιες που υποδεικνυετε αλλα στην τελικη φαση , οταν μετα απο 5 πατηματα του Shift , θα επρεπε να εμφανιζεται η οθονη με την προτροπη να αλλαχτει ο κωδικος , δεν εμφανιζεται αυτη , αλλα μια αλλη σε περιβαλλον windows που με ρωταει εαν θελω να αλλαξω τα ασυγχρονα πληκτρα ή οχι . Θερμα σας παρακαλω , χρειαζομαι την βοηθεια σας , τα ρχεια του pc ειναι πολυ απαραιτητα , και δεν θα ηθελα με τιποτα να κανω reset ! Σας ευχαριστω , και ανυπομονω για την απαντηση σας .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...